Soorten verslavingen

Mijn naam is
Remco Steijlen

Ik ben de eigenaar van Helder Trainingen. Zelf heb ik een verslavingsverleden van drank en cocaïne. 

Het roer moest om, maar hoe dan?

Het begon allemaal zo rond mijn 25e. In het begin leek het gebruik onschuldig. Overmatig drinken was in mijn omgeving heel normaal. Op de sportclub, in mijn familie, in mijn vriendenkringen en ga zo maar door. Helaas ontwikkelde zich in de jaren daarna een verslaving die steeds lelijkere vormen begon aan te nemen.

Het zat altijd in de hoek van “Ik mag niet, ik kan niet”. De gevolgde therapieën hielpen gedeeltelijk maar nooit helemaal. Ik miste iets, maar ik had geen idee wat… Ik dacht “dit is het, hier moet ik mee leren leven”; een leven met vallen en opstaan.  Op een wonderbaarlijke manier was ik wel altijd in staat geweest om mooie bedrijven op te zetten.

Dat werd ook mijn spiegel naar de buitenwereld dat het goed met mij ging. Helaas was het tegenovergestelde waar; van buiten zag alles er mooi uit, van binnen was ik langzaam aan het dood gaan. 
Remco Steijlen Helder Trainingen
Voor mij is ieder persoon bijzonder en heeft recht op een liefdevol leven.

Voor mij werd in die periode heel duidelijk wat er nodig is voor iemand die verslaafd is. 

Over ervaringsleer
In alle therapieën die ik in het verleden heb gevolgd lag de focus op intellectueel leren en een gezonde levensstijl creëren. Iets wat zeker nuttig is bij mensen met een verslaving maar het stuk wat altijd ontbrak en mij uiteindelijk de bevrijding gaf was het stuk van ervaringsleer. Ik ben cursussen gaan doen, trainingen gaan volgen en heb deze trainingen ook weer als assistent bijgewoond, ik ben boeken gaan lezen, ben met mensen gaan praten en heb vooral heel goed voor mezelf gezorgd.

De toevoeging van ervaringsleer is een stuk wat de trainingen van Helder krachtig, effectief en daarmee uniek maakt in Nederland!

Nu is het punt daar. Met alle nieuwe inzichten die ik heb verkregen heb ik een heel mooi bedrijf kunnen opzetten dat mensen gaat helpen om van deze verschrikkelijke rotziekte af te komen. We werken met trainers die zich tot de top van Nederland mogen rekenen. Ik ben daar super trots op. 
Remco Steijlen Helder Trainingen
Danielle
Kusje van Daan

Helder Trainingen
steunt Team Daniëlle

Voor elke trainee wordt er een bedrag naar Stichting Team Daniëlle gedoneerd.
Team Daniëlle heeft een belangrijke missie: bewustwording over de risico’s van partydrugs onder jongeren zoveel mogelijk vergroten door voorlichting op scholen.
Meer over Team Daniëlle

Testimonials

Verhalen van oud deelnemers die de stap hebben durven zetten.