Over Helder Trainingen

Testimonials

De eerlijke, open verhalen en ervaringen van oud deelnemers.

Helder bevrijd van je verslaving

Door De Helder Verdiepingstraining herkende ik mijn smoesjes

Ik gebruikte tot mijn 37e levensjaar drugs waarvan de laatste jaren harddrugs op de meest verslavende manier. Inmiddels ben ik al meer dan 20 jaar geheelonthouder. Ik was al enige jaren nuchter wat mijn kwaliteit van leven al aanzienlijk had verbeterd, echter het kostte me veel moeite om nuchter te blijven. Wat de verdiepingstraining mij liet realiseren was wat ik mezelf had aangedaan met al die jarendrugsgebruik. Vooral mijn ziel had ik heel veel pijn gedaan. Door de oefeningen uit de training met ervaringsleer (leren door doen) herkende ik heel duidelijk mijn gedrag en gedachtegang. Ik deed steeds hetzelfde en verwachtte toch een andere uitkomst. Ik deed dat omdat ik mezelf waardeloos vond en niet van mezelf hield. Door de verdiepingstraining herkende ik mijn smoesjes die ik voorheen een legitieme reden vond om dingen niet te doen en uit te stellen. Daarnaast kreeg ik de inzichten en tools hoe ik het voortaan anders kon doen. Na de training hield ik weer volledig van mezelf en voelde ik me eindelijk bevrijd van mijn verslaving. De training was in een groep en achteraf zie ik in dat ook dat de impact voor mij enorm heeft vergroot. Je bent samen met Mensen die jou begrijpen waardoor je elkaar verder kunt helpen.


De kwartjes vielen en mijn kennis werd onderdeel van mijn mindset

In 2018 was ik 3, bijna 4 jaar clean van alle drugs en alcohol. Clean, maar niet gelukkig. Ik was bezig met het 12 stappen programma (Het programma van De Anonieme Alcoholisten)en dat hielp mij tot op zekere hoogte. Ik zag wat er mogelijk was, maar ik kon er niet bij hoe ik dat zou moeten bereiken. Met die vraag ben ik toen een verdiepingstraining gaan doen die werkte met ervaringsleer (leren door doen). Door de verdiepingstraining vielen de kwartjes en werd mijn kennis onderdeel van mijn mindset. In plaats van dat ik het wel wist, snapte ik nu ook het hoe. Gelukkig zijn, van mezelf houden, met het leven en de meningen van anderen kunnen omgaan, mezelf op 1 zetten, gaan voor wat ik zelf belangrijk vind - het is allemaal intrinsiek geworden. Het is een training van slechts enkele dagen, maar ongelofelijk wat voor een kracht ik uit die training heb gehaald. Ik ben echt gaan presteren ver voorbij mijn eigen verwachtingen!

Helder eerste stap naar een nuchter en gelukkig leven coaching

Ik ben iedere dag fit en mijn leven staat niet meer op pauze

Nadat ik het inzicht kreeg dat ik moest stoppen met alcohol ben ik via via bij Remco terecht gekomen.

Na een kennismaking besloten om samen aan de slag te gaan. Remco is ervaringsdeskundige, ik herkende patronen in zijn verhalen, die ook in mijn leven speelden.

De combinatie van zijn kennis en ervaring zorgt ervoor dat hij snel dingen doorziet en de vinger op de zere plek weet teleggen.  

Mijn besluit om te stoppen, gecombineerd met de inzichten die ik bij Remco een op een heb gekregen, hebben ervoor gezorgd dat ik iedere dag fit ben, mijn leven niet meer op pauze staat en ik weer vol in het leven sta en meer in verbinding ben met mezelf en mijn omgeving.

 

Ik durf weer te zeggen wie ik ben en waar ik voor sta

Lieve allemaal,

Ik ben een vrouw van 24 jaar en ben op mijn 13e gestart met blowen. In juli 2020 ben ik onder behandeling gekomen bij Remco. Hij heeft mij geholpen om te stoppen met blowen en een gezondere levensstijl te creëren.

Direct vanaf de start van mijn behandeling ben ik 3maanden gestopt geweest met blowen maar heb toen een terugval gehad. Het is heel makkelijk om terug te grijpen naar iets dat vertrouwd voelt, maar met hulp van Remco heb ik daar oplossingen voor gevonden zodat het niet meer gebeurt. Na veel up's en downs ben ik weer gestopt en toen ging het met een grote stijgende lijn omhoog. Ik ben nu om de dag aan het wandelen, en de andere dagen doe ik aan hardlopen. Ik schrijf successen en teken veel, om ook rust in mijn hoofd te krijgen en mijn moeilijke momenten op een andere manier in te vullen in plaats van terug te grijpen naar het blowen.

Mijn doel voor de toekomst is om andere mensen te helpen en te inspireren met mijn verhalen: iedereen kan stoppen als je erachter staat. Een jaar terug dacht ik ook dat gaat mij nooit lukken daar is mijn verslaving te groot voor. Maar het is me gelukt. Ik kan weer lachen en plezier hebben. Ik durf te zeggen wie ik ben en waar ik voor sta. Ik ben zekerder van mezelf en heb plezier in het leven. Ik hoop met mijn verhaalanderen te helpen, te inspireren en wie weet wel in contact te komen om een luisterend oor te bieden.

Helder gezonde levensstijl

Dean; verslaafd aan cocaïne en alcohol, mijn levenscijfer is in 10 zaterdagen van een 4 naar een 9 gegaan...

Testimonial Dean

Mijn naam is Dean zzp-er en ik ben 49 jaar en vader van een zoon van 19.

Ongeveer 20 jaar gebruikte ik regelmatig cocaïne en dronk daarbij veel alcohol.

Nadat ik in de loop der jaren 3 keer hulp had gezocht bij Jellinek en de Brijder stichting had ik eigenlijk de handdoek in de ring gegooid met de gedachte laat ik het maar accepteren zoals het is.

Mijn zoon verbrak het contact en dat is toch wel het laatste wat je als vader wil.

Na een korte zoektocht op internet kwam Remco Steijlen van Helder trainingen in beeld. Met zijn eigen verslavingsverleden (hij weet waar hij over spreekt) vertelde hij me dat het ook op een andere manier kan. Na een intake gesprek was ik om en ik ben de 10 weekse training op de zaterdagen gaan volgen. Zo kon ik gewoon blijven werken en mijn geld verdienen. Daarnaast kon ik na een trainingsdag die week gelijk toepassen wat ik die zaterdag geleerd had.

Wat een verschil zeg. Zo ga je met mensen op. Hoe fijn is het dat er iemand is die je als mens ziet.

Je leert met je verleden om te gaan en achter je te laten(het is tenslotte je verleden) en hoe je verder kan. Ook zit er in de training een aparte cursus die 5 dagen duurt. Hier zijn allemaal mensen aanwezig uit alle lagen van de bevolking en dit heeft niks te maken met verslaving het is een training gebaseerd op persoonlijke groei en verbinding maken met jezelf ende mensen om je heen. Dit is een fantastische aanvulling op al een fantastische training.

Mijn resultaten zijn geweldig.

Mijn Fysieke en Mentale gezondheid zijn van een 4 naar een 9gegaan mijn financiële situatie is veel beter

Ik sta weer volop in het leven en aan opgeven denk ik niet meer het leven is te mooi.

Inmiddels ben ik 10 kilo afgevallen en train dagelijks. Mijn sociale leven begint ook weer ergens op te lijken. Misschien zelfs een relatiein de toekomst? Wie weet de tijd zal het leren maar ik heb zin in de toekomst.

Ben je verslaafd en wil je echt stoppen nu weet je waar je moet zijn.

Dean 2-4-2022

Ik voel me eindelijk bevrijd van mijn alcoholverslaving

Mijn naam is Patrick (40),

Ik ben medewerker buitendienst en woon samen met mijnvriendin en dochter. Ik ben de Helder Groepstraining gaan volgen, omdat ik hulp nodig had bij mijn alcoholverslaving, ik wilde een nuchter, gezond en gelukkig leven.

Ik heb zulke mooie resultaten gehaald uit deze training, ik durf weer keuzes te maken, ik ben nuchter en ik sport weer etc. Ik heb de keuze gemaakt om mijn vastigheid in het werk op te geven en voor mezelf te beginnen, nu durf ik eindelijk deze stap te nemen. Mijn fysieke gezondheid is verbeterd door weer te gaan sporten, wat ik 5 jaar niet meer had gedaan. Daardoor voel ik mijn vitaler, heb ik meer conditie en voel ik me fitter. Ik heb weer structuur en ritme in mijn leven. Mentaal ben ik ook gegroeid, ik durf mezelf vragen te stellen of iets werkt voor me en of het anders kan. Ook zit ik niet meer in de slachtofferrol met excuses, beschuldigen etc, maar zit ik in mijn verantwoordelijke rol door niet te zitten wachten en hopen, maar onderneem actie, toon lef en door het gewoon te doen. Ongeacht het resultaat groei ik mentaal zo, dat ik er ontzettend veel zelfvertrouwen van heb gekregen en daardoor ook mijn vriendin en dochter meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Onze financiële situatie was goed, maar ook deze is aanzienlijk verbeterd doordat de uitgaven aan mijn verslaving nu niet meer aan de orde zijn en hier leuke dingen van gedaan kunnen worden of extra gespaard kunnen worden.

De relatie met mijn gezin en familie zijn ook ontzettend verbeterd. We communiceren meer en beter. Door De Helder Familietraining hebben we daarbij ondersteuning gehad hoe we dat anders kunnen blijven doen. We begrijpen elkaar nu beter, hebben meer respect voor elkaar en daardoor is het zelfvertrouwen ook gegroeid wat ons gezinsleven ten goede komt. Voorheen  leefden we samen, maar voelden we ons zo ontzettend eenzaam. Door deze trainingen te volgen zijn we weer een echt gezin met heel veel verbinding.

Waar ik erg trots op ben is vooral dat ik nuchter ben en dat ik mentaal gegroeid ben door de tools van Helder Trainingen toe te passen in mijn dagelijkse leven. Uiteraard mag de relatie thuis ook niet vergeten worden, daar hebben we allemaal zo'n groei doorgemaakt, wat we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ik zie de toekomst weer rooskleurig tegemoet.

Voor deze trainingen zat ik er namelijk helemaal doorheen, na een terugval was ik depressief, had een laag zelfbeeld, voelde ik mij eenzaam en keek ik op tegen de toekomst.

Hoe anders is dit nu? Ik heb veel meer zelfvertrouwen, en niet alleen ik, maar mijn hele gezin is gegroeid. Ik zie de toekomst veel positiever in, door keuzes te maken, lef te tonen en samen door te groeien. Mijn relaties zijn verbeterd, door weer lef te tonen en door actie te ondernemen. Ik ben weer eerlijk en open, waardoor mensen om mij heen ook weer vertrouwen hebben in mij en dit ook uitspreken. Ik leef nu in het hier en nu en ik weet wanneer ik mezelf moet ik corrigeren en ik laat mij ook door andere corrigeren. Ik zie dit niet meer als kritiek, maar als feedback, ik leef gezonder, zit niet meer in de slachtofferrol en dit allemaal maakt dat ik de toekomst weer helemaal zie zitten.

Ik zou iedereen die door verslaving vast loopt met zichzelf en het daarbij horende leven zeker deze trainingen aanbevelen. Zeker omdat je met deze trainingen niet alleen inzicht krijgt in je verslaving, maar ook een persoonlijke groei doormaakt en niet alleen jij maar je gezin en de mensen om je heen ook wat een enorme boost aan je leven geeft. Ik voel me bevrijd van mijn alcoholverslaving.

Met vriendelijke groet, Patrick

Helder eerste stap naar een nuchter en gelukkig leven coaching

Voorsprong op onze huidige verslavingszorg

Mijn persoonlijke ervaringen met Remco Steijlen zijn niet gemiddeld.

Ik ben een moeder van een verslaafde. De Nederlandse gezondheidszorg tot op heden is opgebouwd met als uitgangspunt de gemiddelde patiënt.

Remco maakt de verslavingszorg gericht op de verslaafden persoonlijk. Hij is een persoonlijke vertrouwenspersoon voor de verslaafden. Tevens vanuit deze situatie adviseert hij de naasten van de verslaafden zonder de bijzondere vertrouwensband die hij heeft met de verslaafden te schaden. Remco Steijlen maakt hiermee het echte verschil met de huidige verslavingszorg.

Zoals David Sheff in zijn boek beautiful boy het ook benoemt: de AA verslavingszorg wordt gebruikt als lappendeken voor alle verslavingszorg. Met de persoonlijke aanpak, mede doordat hij ervaringsdeskundige is, heeft Remco Steijlen volgens mij een voorsprong op onze huidige verslavingszorg en bieden zijn trainingen meer kansen voor de verslaafden om het leven zonder alcohol en drugs weer terug te vinden samen met hun naasten.

R. Goossens van Gool
De Helder Familietraining
Klaar met mijn verslaving

Ben je echt klaar met jouw verslaving?

Een intakegesprek is altijd gratis en je kunt ook gebruik maken van een gratis één uur durende sessie met een ervaringsdeskundige.
Afspraak maken
Een intakegesprek is altijd gratis
Wij nemen jouw privacy serieus. Bescherming van jouw privacy is de basis van de vertrouwensrelatie die we met je aangaan.
Bedankt voor het invullen van het formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er ging iets verkeerd tijdens het versturen van het formulier. Probeer het alsjeblieft nog een keer.